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This manual sets out to be an instruction guide for the implementation of analyses according to the MIPS concept. MIPS stands for Material Input Per Service unit, a measure developed at the Wuppertal Institute, which serves as an indicator of precautionary environmental protection. However, this...
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Dieser Leitfaden will eine Praxisanleitung zur Durchführung von Analysen nach dem MIPS-Konzept sein. MIPS steht für Material-Input Pro Serviceeinheit, einem Maß, das am Wuppertal Institut entwickelt wurde und einen Indikator des vorsorgenden Umweltschutzes darstellt. Diese Praxisanleitung ist...
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The field of nutrition is facing numerous social, ecological and economic challenges in the coming decades. The food industry belongs to the most significant economic sectors worldwide and the increasing population of 9 billion in 2050 will cause a growing demand on food. So far, changing...
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Die Studie 'Living Labs für nachhaltige Entwicklung' untersucht das Potenzial der deutschen Forschungslandschaft für nutzerintegrierende Produkt- und Dienstleistungsinnovationen. Sie zeigt auf, dass Living Labs mit zunehmender Mensch-Technik-Interaktion eine wichtige Rolle für nachhaltige...
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This compendium Resource Productivity in 7 Steps is intended to give practical advice to designers, engineers, distributors, banks, lawmakers and others how to increase the resource productivity of goods and services (dematerialisation). The eco-innovative (re-)design of products begins with the...
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The article estimates the natural resource consumption due to nutrition from the supply and demand sides. Using the MIPS (Material Input per Service Unit) methodology, we analyzed the use of natural resources along the supply chains of three Italian foodstuffs: wheat, rice and orange-based...
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Persistent link: https://www.econbiz.de/10009833995
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Im Zentrum dieser Untersuchung steht die Aufbereitung der Erfahrungen mit den Elektrofahrzeugen in Einzelprojekten der Modellregionen Phase I hinsichtlich der energiebezogenen Parameter und der nach Fahrzeugsegmenten differenzierte Vergleich mit herkömmlichen Fahrzeugen. In der Literatur finden...
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