Showing 1 - 10 of 13
Neben Mangelernährung augrund fehlender mene an Nährstoffen zählen qualitative Defizite in der menschlichen Ernährung zu den bedeutendsten Risiken für Krankheit und vorzeitigen Tod in Entwicklungsländern. Wichtige qualitative Risikofaktoren sind die Kontamination von Nahrungsmitteln mit...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10009347561
The paper provides a methodology which is suitable for the analysis of the social cost of disease and the benefits and cost of health intervention by integrating public health analysis and economics. The approach developed in the paper is applied to food-borne diarrhea in Rwanda. The results...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10010346447
Persistent link: https://www.econbiz.de/10001626357
Quantifying the economic effects of climate change is a crucial step for planning adaptation in developing countries. This study assesses the economy-wide and regional effects of climate change induced productivity and labor supply shocks in agriculture in Ethiopia. The study shows, in worst...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10011689645
Persistent link: https://www.econbiz.de/10011628388
Der steile Anstieg der Nahrungsmittelpreise hat zu einer allgemeinen Verunsicherung geführt. Nach Ansicht von Joachim von Braun, International Food Policy Research Institute, Washington, können die Lebensmittelpreise langfristig nur durch eine Steigerung der Produktion stabilisiert werden. Vor...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10011692787
Der steile Anstieg der Nahrungsmittelpreise hat zu einer allgemeinen Verunsicherung geführt. Nach Ansicht von Joachim von Braun, International Food Policy Research Institute, Washington, können die Lebensmittelpreise langfristig nur durch eine Steigerung der Produktion stabilisiert werden. Vor...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10005013857
Persistent link: https://www.econbiz.de/10000881979
Persistent link: https://www.econbiz.de/10013340629